Един милион души присъстват на раждането на жирафката Ейприл по интернет


Известната жирафка е родила четвъртото си дете след около 15 месеца бременност в месеца, съвпадащ с името й.

Ейприл, най-известната жирафка в Ню Йорк, заради ежедневното наблюдение на бременността й в социалните мрежи, е родила тази неделя своето дете пред погледа на повече от милион души, които са присъствали на предаването по Youtube.

Известната жирафка е родила четвъртата си рожба след около 15 месечна бременност в месеца, съвпадащ с името й - случайност, която нейните почитатели са очаквали нетърпеливо, въпреки че получават ежеднвни новини за нейното състояние по мобилния си телефон и в социалните мрежи. 

"Хора, гледате ли? Случва се! Току-що се е включила алармата на раждането", е обявил видимо ентусиазирания Джордан Пач, собственик на зоологическата градина Анимал Адвенчър Парк, във видео във Facebook.

"Раждаме, сто процента, така че се свържете и отменете плановете си: време е да имаме бебе!" - добави собственикът на Ейприл, а също и на Оливър, младия жираф с главна роля в тази история.

Животното е родило след малко повече от час усилия и рожбата, която падна от височина от 1,8 метра й стигна също един час, за да се изправи за пръв път с помощта на внимателната си майка.

Макар че не се знаят все още размерите, нито пола на малкия жираф, чието име ще решат посетителите на зоопарка в конкурс, едно малко обикновено тежи около 70 килограма и е високо 1.80 метра при раждане.

Пач е показал, че вълнението по Ейприл засяга както деца, така и възрастни, нещо което се доказва с лавината от коментари и "харесва ми" генерирани в социалните мрежи от техни почитатели, които достигат цифрата от 200 000 в Youtube през последните дни.

От оплакванията от "графиката" на раждането до поздравления към центъра, за сътрудничество във възпитанието на децата и психическото здраве на възрастните, всички тези реакции превърнаха жирафата от 15 години в "трендинг топик" на Туитър.

Популярността на Ейприл е послужила на Animal Adventure Park, за да пoлучи финансиране чрез дарения и "мърчандайзинг" на Ейприл, освен това и да накара хората да се замислят върху опазването на това животно, което се смята за "застрашен от изчезване вид".

Във времето, в което е продължило това "реалити" за Ейприл, зрителите не са откъсвали очи от ветеринарните грижи за бременната жирафка, която сега ще се посвети на грижите за рожбата си между половин година и десет месеца, както е било при други жирафи в клетка.