Най-грозното животно на света


Дружеството за опазване на грозни животни в Обединеното Кралство е избрало рибата капка или рибата сопол за най-грозното животно на света.

Дружеството за опазване на грозни животни в Обединеното Кралство е избрало рибата капка или рибата сопол (Psychrolutes marcidus) за най-грозното животно на света. Това желатиново и розово създание с плътност малко по-голяма от водата има вид на чудовище. Надарено е с огромен нос и е способно да издържи натиска на големите морски дълбочини, но би могло дните му да са преброени, заради риболова.

На втора позиция остава какапо, новозеландска птица, която изглежда като смесица от папагал и бухал, и която живее в Нова Зеландия докато третото място си е заслужил саламандъра аксолотл, обитаващ Мексико, който през целия си живот изглежда като попова лъжичка, заради което също е познат като "Питър Пан на морето". Сред финалистите също така са се намирали остроносата маймуна, анфибията с прякор "жабата скротум", която обитава езерото Титикака и костенурката с прасешки нос.

Организацията е организирания началния конкурс, за да избере най-малко привлекателното животно на света по интернет с цел да привлече вниманието на обществото върху малко познатите и застрашени видове, които са "не толкова красиви и нежни като мечките панда".